Çorum’a 12 kilometre uzaklıkta, Çatak Tabiat Parkı’nın yolu üzerinde bulunan Hamamlıçayköy Kaplıcası, tarihi kalıntılardan anlaşıldığı kadarıyla, bölge insanına binlerce yıldır şifa dağıtıyor.
Hamamlıçayköy’deki tesisler, ciddi bir bakımdan geçirilerek, yeniden hizmete açıldı.
Tesis Müdürü Şahin Özçetinkaya, 2 bin yıllık, Romalılardan kalma hamam kalıntılarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Romalılar da bu sularda şifa buluyormuş. Şimdi de biz, Çorum ve çevresine şifa sunmaya çalışıyoruz” diyor.
Tesisleri hijyenik koşullarda yeniden işletmeye açtıklarını belirten Özçetinkaya, kadın ve erkeklere ayrı ayrı açık ve kapalı yüzme havuzları, jakuzi ve özel kabinler, kafeterya ve piknik alanları ile Çorumluların hizmetinde olduklarını söyledi. Şahin Özçetinkaya, profesyonel köpük masajı ve kese hizmeti açısından özellikle iddialı olduklarını da ifade etti.
Hamamlıçayköy kaplıcasının suyu, resmi raporlara göre, romatizmal hastalıklara, her türlü cilt hastalığına, damar sertliğine, böbrek, mide ve bağırsak hastalıklarına, karaciğer ve kadın hastalıklarına iyi geliyor. Sinirleri yatıştırıcı bir özellik taşıyor.


Çorum’a 12 km. uzaklıktaki tesisin genel görünümü…

Kapalı havuz…Kaplıcanın suyu 35 derece…
Editör: TE Bilisim