Gazi Caddesi üzerindeki Çorum Park’ta bir basın açıklaması düzenleyen KESK üyeleri, Rusya ile yaşananlar, Suriye politikası, Musul’a asker gönderilmesi ve Güneydoğu Anadolu’da yaşananların AKP’nin ülkemizi dolu dizgin bir savaşa sürüklediğini gösterdiğine dikkat çekerek, “Hiçbir dönemle kıyaslanmayacak derecede ateşten günlerden geçiyoruz” dediler.
Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, harabeye dönen şehirlerden yüzbinlerce vatandaşın diğer şehirlere göç ettiğini belirterek, “Şimdilik iç göç şeklinde olsa da AKP hükümetinin oluşturduğu savaş ittifakının politikaları böyle devam ederse ülkemizde de Suriye’ye benzer göçlerin yaşanacağından kuşku yoktur.
Aylardır bölgede haftalara yayılan sokağa çıkma yasakları nedeniyle milyonlarca vatandaşımız kamu hizmetlerinden yararlanamamakta, çocuklarımız okullara gidememektedir” ifadelerini kullandı.
En son Şırnak Valiliğinin SMS’lerle Cizre ve Silopi'de görev yapan öğretmenleri izine göndermesinin tüyleri diken diken eden bir uygulama olduğunu ifade eden Alper, konuşmasında şunları söyledi:
“Valiliğin ve Milli Eğitim Müdürlüğünün bu kararlarının AKP hükümeti tarafından Ankara’dan verildiği çok açıktır. AKP hükümeti en meşru ve yasal hakkımız olan greve gitmemiz karşısında soruşturma üstüne soruşturma açarken, yasal dayanaktan yoksun şekilde eğitim emekçilerini izine göndermekte, sağlık emekçilerini zorunlu nöbete tabi tutmaktadır. Bu uygulama çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesi, sağlık hakkının ortadan kaldırılmasıdır. AKP hükümeti kamu hizmeti vermekle yükümlüyken kamu hizmetlerini ortadan kaldırarak suç işlemektedir. Öte yandan AKP hükümeti il dışından gelen öğretmenleri hazırlandığı saldırıdan “zarar görmemeleri için” izine gönderirken, on binlerce öğrenciyi ve yereldeki öğretmenleri olası ölümlere terk ederek bölge insanına ırkçı bakışını da ele vermektedir.
Rusya ile yaşananlar, Suriye politikası, Musul’a asker gönderilmesi ve ülkemizde yaşananlar AKP’nin ülkemizi dolu dizgin bir savaşa sürüklediğini göstermektedir. Hiçbir dönemle kıyaslanmayacak derecede ateşten günlerden geçiyoruz.
Bu tehlikeli gidişata emekçiler, demokrasi güçleri ve halklarımız geçit vermeyecektir. Sivillere yönelik katliamlara, savaş politikalarına, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasına karşı demokratik eylem ve etkinliklerle karşı koyacağız.
AKP’nin topyekûn saldırılarına karşı topyekûn demokratik direniş geliştirilmesi için tüm demokrasi ve emek güçlerine birlikte mücadele için çağrıda bulunuyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim