AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, terör saldırıları ile birlikte kriz ve kaos döneminin de başladığını belirterek, n büyük Parti olarak AKP’ye hükümeti kurması için görev verildiğini ancak muhalefet partilerinin herhangi birisinin koalisyona yanaşmak istemediğini anlattı.
Yaşanan dönemi talihsizlik olarak gördüğünü anlatan Uslu, siyasal ve ekonomik istikrarsızlığın derinleştiğini ancak kendi iktidarları dönemindeki sağlam yapı nedeniyle yaşanan dönemin fazla kötü gitmediğini anlattı. 7 Haziran seçimlerine nazaran 1 Kasım seçimlerine halkın büyük bir teveccühünün bulunduğunu belirten Uslu, teşkilat olarak halkın kafasındaki parti olmaya çalıştıklarını vurguladı.

“POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM”
Seçimlerin centilmence ve demokratik bir yorgunlukla geçtiğini söyleyen Uslu, kimsenin etrafı rahatsız etmediğini ve güzel kampanyaların yürütüldüğünü belirtti.
Beklentileri olmayanların kendi üzerinden polemik yaratarak isim yapmak istediklerini dile getiren Salim Uslu, “ironi yapmak isterken bu tür insanları dikkate almam. İncinirsen incitme düşüncesi ile kimseyi kırmak istemiyorum. Topluma sunacak projesi olmayanların tuzağına düşmek istemem” dedi.

“ÇORUMDAN İKİ OTOYOL GEÇECEK MERKEZE SADECE GİRİŞ VERİLECEK”
Çorum’dan iki otoyol geçeceğini belirten Salim Uslu bunlardan birisinin Osmancık Merzifon üzerinden geçeceğini diğerinin ise Ankara-Delice üzerinden geçip Samsun’a bağlanacağını vurguladı.
Çoruma çevre yolu yapılmasının söz konusu olmadığını belirten Uslu, Bir tanesi Sungurlu-Alaca yolunda bir tanesi Cemilbey-Ortaköy yol ayrımı diğeri de Mecitözü-Amasya yol ayrımında olmak üzere girişler verileceğini kaydetti. Bu durumun geçecek araçların merkeze uğramayacak olması nedeniyle esnafa ekonomik olarak zor durumlar yaşatabileceğini belirten Uslu. Cemilbey-Ortaköy yol ayrımına yapılacak alışveriş merkezlerinin sorunu bir nebze önleyebileceğini dile getirdi.

“TREN YOLUNUN 2019’DA BİTMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Delice-Kırıkkale-Çorum-Samsun tren yolu projesinin hazırlandığını anlatan Salim Uslu, 2017’de temel atılması ve 2021’de bitirilmesi planlanan tren yolunun gerekli finansman desteği sağlanması sayesinde 2019’da bitirilebileceğini belirtti. Bu konuda Başbakan ile görüştüğünü ve düşüncelerini aktardığını söyleyen Uslu, “2019 tarihi bir yıl dönümüdür. Bu tarihte bitmesi Çorumlular için de önemlidir. Bu tarihte cumhuriyetin taçlanması konusunda ne kadar önemli çalışmalar yapıldıysa 19 Mayıs’ın 100. yılı nedeniyle Atatürk’ün Samsun’a çıkışı da bize nasip olmalıdır” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim