Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerler tarafından düzenlenen askeri darbe girişimine tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Darbe girişimine ilk günden itibaren sert tepki gösteren Ticaret Borsası, üyeleri bu kez de Çorum Belediyesi öncülüğünde her gün Hürriyet meydanında düzenlenen demokrasi mitinginde buluştu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz ve yönetim kurulu üyeleriyle ellerinde Türk bayraklarıyla kürsüye çıkan Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine ve demokrasisine karşı olanların karşısına dikileceklerini dile getiren Bektaş, “Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız” dedi.
15 Temmuz gecesi Türk milleti ve milli kurumlarının, demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı Türk Milleti’nin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle önlediğini vurgulayan Bektaş, halkın sandığa ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizdi.
Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerin ve siyasetçilerin sivil toplumun, basın kuruluşlarının gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak ettiğini dile getiren Bektaş, “Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu şerden, hem demokrasimizi hem de birlik ve berberliğimizi güçlendirerek çıktık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizle, cunta heveslileri karşısında büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle gurur duyuyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Geçmişte olduğu gibi, bugünde, yarında TOBB ve 365 oda-borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız” dedi.
Özel sektör olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sözünü hep akıllarında tutarak ülke için durmadan çalışamaya üretmeye devam edeceklerine dikkat çeken Bektaş, “Yeter ki birlik ve berberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim