Ziyarette Belediye yönetimine gelmeleri halinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, “İlk işimiz, sizlere kapalı olan belediye kapıları söküp atmak olacak. Kim olursa olsun belediye başkanı ile istediği zaman görüşebilecek sorunlarına çözüm oluşturulacak” dedi. Belediye’nin 17 yıldır büyük bir israfın içinde olduğunu kaydeden Kurt, “Bu israfın önüne geçeceğiz. Biz gelince su parasını % 50 indireceğiz dedik mevcut iktidarın belediye başkanı çıkmış gelirsem suyu %50 indireceğim diyor. Soruyorum sizlere belediye şuanda hangi partide yapabiliyorsunuz neden yapmadınız? Bakıyoruz her hafta bir bakan geliyor. Peki, sizlere soruyorum 17 yıldır her sene Çorum’a bir yatırım yapsalardı, bugün 17 tane fabrikamız olurdu ve hiçbir bakanın Çorum’a gelmesine gerek kalmazdı ve hatta diğer adayların da seçime girmesine gerek kalmazdı” ifadelerini kullandı.

Çorum’un yatırımı en fazla hak eden illerden birisi olduğunu kaydeden Kurt, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çorum çantada keklik, kimi aday gösterseler kazanıyor diyorlar, bu seçim öyle olmayacak. 17 yıldır Çorum’umuza vermedikleri önemi Çorumlumuz da onlara vermeyecek, Bir de yapmadıkları gibi Çorum’a fazla diye Çimento ve Şeker fabrikalarını da sattılar. Yeter artık demenin vakti geldi. 260 bin nüfuslu Çorum’umuzu 80 bin nüfuslu Yozgat’a ezdiriyorlar. Utanmadan, sıkılmadan seçime bir hafta kalmış yalandan yatırım sözleri veriyorlar. Halkımız yemiyor bu boş vaatleri. Milli Görüşün iktidar olma zamanı geldi.”

Dernek Başkanı Davut Tahtacı ise 94-2002 yılları arasındaki refah belediyeciliğini tanıdıklarını belirterek, “Biz esnaf olarak o dönemdeki kazandığımız parayı daha göremedik. O dönem ki belediyeciliği de göremedik. Milli görüşü seviyoruz, belediyeciliğini biliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim