Bakan Yardımcısi Mehmet Ersoy ve İZDES Heyetini makamında ağırlayan Vali Mustafa Çiftçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Makam ziyaretinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy; Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Afad Başkanlığını temsilen bir heyetle birlikte Çorum’u ziyaret ettiklerini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın vatandaşlara doğrudan dokunan birçok hizmetleri yürütmekle görevli bir bakanlık olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bakanlığın hizmetlerini kaliteli, hızlı, verimli, ekonomik bir şekilde sunması, yönetimde katılımın sağlanması bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konmasının bakanlık olarak temel hedefleri olduğunu dile getirdi.

Hedefleri gerçekleştirmek, sahadaki uygulamaları görmek, güzel uygulamaları almak sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, kamu çalışanlarıyla, amirlerle, güvenlik ve sivil yönetim bürokratları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, yapılan hizmetlerin geri dönüşlerini gözlemlemek, hizmetlerden faydalanan insanları yerlerinde, evlerinde ziyaret ederek, onların memnuniyetlerini takip etmek amacıyla ziyarette bulunduklarını anlatan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bakan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan heyetlerle 34. il olarak Çorum’u ziyaret ettiklerini kaydetti.

Bakan Yardımcısı Ersoy, “Başta ülkenin huzur ve güvenliği olmak üzere, acil durum hizmetlerinden düzensiz göçle mücadeleye kadar, nüfus hizmetlerinden sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilere kadar, her alanda verilen hizmetlerin en iyi şekilde sunulması için ve yakaladığımız iyi örnekleri de diğer illerimize uygulayarak bu hizmetlerin sunumunun daha da geliştirilmesi için bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi devleti temsil etmek milletin gönlünün alınmasıyla olur prensibinden hareketle her adımda milletimizin hissiyatını yakalamaya ve onların beklentilerini yerine getirmeye, onların duygularına tercüman olmaya bundan sonra da değerli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ nun önderliğinde yapmaya devam edeceğiz. Bu gün de bu amaçla Çorumdayız akşama kadar çalışmalarımız devam edecek. İnşallah daha iyi, daha güzeli, daha verimli hizmeti sunmak adına faydalı bir ziyaret olur. Sizlerin de ilgi alakanıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan basın toplantısının ardından Valilik Toplantı Salonunda Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığında bir İl Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri İl Müdürü Ali Levent Saygı, İl Göç İdaresi Müdürü Uğur Canata, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya da katıldı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim