Demiryolu ile ilgili söylenenlerin gerçek olmadığını, birçok önemli projenin ise ödeneğinin bulunmadığını belirten Köse, Çorumluların kandırıldığını ifade ederek, “Demiryolu 2023 yılına kadar yok. Ondan sonrası da belli değil. Osmancıklılar, Dodurgalılar bilir Obruk-Dutludere Sulama Kanalı’nın ödeneği yok. Bayatlılar, İskilipliler bilir Tosya ve Çankırı yollarının ödeneği yok. Alacalılar bilir Koçhisar’ın ödeneği yok” dedi.
Ayrımcılığın had safhaya çıktığını kaydeden Köse, “Çorum’da CHP’ye oy veren köylerin ne kanalizasyonu ne kilit taşı ne de yolu yapılıyor. Bunların hepsini biz çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
Köse, milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili Çorum Park’ta adeta “mini miting” yaptı. İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantı önce parti binasında başladı sonra Çorum Park’ta devam etti.

“ÇANAKKALE AÇIKLAMALARINDA
ATATÜRK’ÜN ADINI DAHİ ANMIYORLAR”
Konuşmasına Çanakkale’de şehit düşen askerleri anarak başlayan Köse, “18 Mart, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verilen mücadelenin başladığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını bu memleketten silmek isteyen zihniyete karşı mücadelemiz devam edecek. Mustafa Kemal, bugün 100. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin kahramanıdır. Yerelde iktidar partisinin mensuplarının, onlara yandaş sendikaların ve belediye başkanının açıklamalarına baktığımız da ne yazık ki Atatürk’ün adını dahi anmıyorlar. Mustafa Kemal’in ismi 77 milyonun yüreğine kazınmıştır. O’nun adını silmek kimsenin hakkı da değildir haddi de değildir” dedi.

“HALKIMIZ GELECEK KAYGISI İÇERİSİNDE”
“Ülkemizde yoksul halkımız gelecek kaygısı duyuyor. Sadece halkımız geleceğinden kaygı duymuyor aynı zamanda yapılan yanlışlar nedeniyle komşu ülkelerimizde kaygı duyuyor” diyen Köse, 7 Haziran’da hem yoksul Türk halkının, hem de komşu ülkelerin bu iktidardan kurtulacağını dile getirdi.

“AKP ZENGİN SEVER”
İktidarın zengin sever bir iktidar olduğunu belirten Köse, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bunların döneminde zengin daha zengin yoksul ise bir ekmeğe muhtaç hale geldi. Gelir adaletsizliğinde dünyada 6. sıradayız. Asgari ücretliden vergi alan ender ülkelerden birisiyiz. Bu iktidar döneminde çocuğuna süt alamadığı için intihar eden anne oldu. Bu iktidar döneminde çocuğunun dershane parasını ödeyemediği için canına kıyan baba oldu. Ancak bu iktidar döneminde bin odalı saraylar da oldu. 1 milyon liralık araçla gezen Diyanet İşleri Başkanı oldu. Kadına şiddet bu iktidar döneminde tavan yaptı. ‘Doğum kontrolü ihanettin’ diyen Cumhurbaşkanı’nın 4 çocuğundan 4 torunu var.



“ÇORUMLU ALDATILIYOR”
Yerele baktığımızda ise Çorumlu aldatılıyor. Demiryolu 2023 yılına kadar yok. Ondan sonrası da belli değil. Osmancıklılar, Dodurgalılar bilir Obruk-Dutludere Sulama Kanalı’nın ödeneği yok. Bayatlılar, İskilipliler bilir Tosya ve Çankırı yollarının ödeneği yok. Alacalılar bilir Koçhisar’ın ödeneği yok.
Ayrımcılık had safhaya çıktı. Çorum’da CHP’ye oy veren köylerin ne kanalizasyonu ne kilit taşı ne de yolu yapılıyor. Bunların hepsini biz çözeceğiz.
Çorum’da doğdum, büyüdüm. Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığı yaptım. 1 Mayıs Tertip Komitelerinde görev aldım. Nerede bir hak alma mücadelesi varsa orada oldum. 2 dönem il başkanlığı ve devamında milletvekilliği yaptım. 4 yıllık milletvekilliği süresi içerisinde gecemi gündüzüme kattım. Her hafta sonu Çorum’un ya bir ilçesinde ya köyünde, cenazesinde, düğününde, parti toplantısında bulundum. Her zaman insanlarımızla iç içe oldum. Çorum’a gelirken yalnız da gelmedim. 4 yılda 34 milletvekili arkadaşımı da Çorum’a getirdim. Telefonla arayanlar her zaman ulaştı. 3.500 insanımızı TBMM’de ağırladım.

“7 HAZİRAN’DAN SONRA BAKAN OLACAĞIM”
Bunları yaparken, Meclis çalışmalarını da aksatmadım. 130 kez kürsüye çıktım ve halkımızın derdini dile getirdim. İktidar karşısında dimdik durduk. Asla lafımı çekinmedim. Ben bu işleri yaptım ama inanın hiç yorulmadım. Çalışma azmimi hiç yitirmedim. Bu dönem 130 kez konuştum, bir dahaki dönem 300 kez konuşacağım. CHP’ye Grup Başkan Vekili, Genel Başkan Yardımcısı olacağım. İktidarımızla birlikte bakan olacağım ve Çorum’u en iyi şekilde temsil edeceğim.
29 Mart’ta bir ön seçime gidiyoruz. 9 aday adayımız var. Hepsi de partimizin birer evladı. En az 2 en fazla 4 oy kullanacağız. Hâkim huzurunda ön seçim yaptırdığı için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na ve genel merkezimize teşekkür ediyorum. Bizler sandığı kurup akşam sandıkla birlikte kaçanlardan değiliz. 7 Haziran’da mazlumlar ayağa kalkacak ve zalimlere diz çöktürecek.”


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim