Proje kapsamında 39. İstanbul Maratonu düzenlenirken, maratona Çorum’dan da katılım sağlanacak. Maratona Çorum’dan katılacaklar Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Çorum Halkevi Başkanı Merter Kocatüfek, kampanya ve düzenlenecek maratonla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Eğitim hakkı anayasa ve yasalarda, uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış en temel insan haklarından biridir. Son on beş yıldır uygulanan politikalar eşit, nitelikli, kamusal bir hak olması gereken eğitime erişimin önündeki engelleri artırmıştır. Özellikle kız çocukları için eşitsizlik okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar daha da derinleşmiştir.

Her türlü eşitsizlik ve ayrımcılıkla mücadeleyi kendisine temel şiar edinmiş olan Halkevleri Vakfı, hayatın her alanında ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalan kadınların eğitim sürecinde karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek, çocuk yaştan itibaren karşı karşıya kalınan sorunların çözümüne işaret etmek amacıyla “Benim Kızım Okuyacak” projesini hayata geçirmiştir.

Proje ile hem eğitimde yaşanan temel eşitsizliğe dikkat çekmek hem de cinsiyet, dil, din, ırk gibi her türlü ayrımcılığı ifşa ederek doğrudan ya da dolaylı olarak farkındalık yaratmak hedeflenmektedir. Hem toplumsal duyarlılığı artırmak, hem de kız çocuklarının eğitimine ve barınmasına doğrudan katkı yapabilmek asli amaçtır. Ülkemizdeki duyarlı tüm kesimlerin potansiyelinin açığa çıkartılmasını amaç edinen proje kapsamında Hayallerinin peşinden gitmek isteyen kız çocuklarına, eğitim süreçlerinde destek vermek, geleceklerini kurmak için attıkları adımlara güç katmak için ilk olarak 39. İstanbul Maratonu’nda koşuyoruz.

Gelin adımlarımızı çoğaltalım, birlikte koşalım, umut olalım, dayanışma içerisinde olalım ve Maraton koşusunu birlikte duyuralım. Maratona katılacaklar, koşucuları uğurlayanlar, koşucuları karşılayanlar, fiziken orda olamayıp kalben olanlar “Benim Kızım Okuyacak” projesini bağışlarınızla destekleyebilirsiniz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim