Cem Karahan, Ahmet Tarhan Türkeri ve Abidin Şahin’in öncülüğünde açılan Halkevleri Çorum Şubesi’nin açılışına; Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, HDP Milletvekili adayı Muharrem Özünel, Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz, HDP İl Eşbaşkanı Ali Akkaya ve Özlem Tunç, Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Tarım Orkam Sen İl Temsilcisi Ali Türksal, Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Çorum Halkevi kurucu yöneticileri, Halkevleri'nin hiçbir baskıya boyun eğmeyen, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin tarihi olduğunu dile getirerek, “Gericiliğe, emperyalizme, faşizme karşı dimdik durmak ve her kapatılışın ardından yeniden doğmaktır. Halkevleri kitaptır, kütüphanedir, tiyatrodur, sanattır” ifadelerini kullandılar.
Açılış töreninde Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut da kısa bir konuşma yaptı. Program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim