Toplantıda konuşan Halkbank Genel Müdürü, hemşehrimiz Osman Arslan, Halk Bankası’nın üreten Türkiye’ye destek olma sevdasından hiçbir zaman vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini dile getirerek, “Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi üretimden geçiyor. Sağlıklı bir üretim için de sağlıklı bir finans sistemine ihtiyaç var” dedi.

Küresel finans sistemindeki tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin 2017 yılında 7,4 büyüdüğünün altını çizen Genel Müdür Arslan, “Samsun’un geçen yıl gerçekleşen dış ticaret hacmi 1 milyar 256 milyon dolar. Bunun 470 milyon doları ihracat olarak görülüyor. İhracatın, ithalatın önüne geçmesi lazım.” ifadesini kullandı.

Türkiye ve dünya ekonomisi üzerine bir sunum gerçekleştiren Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, işletmelerin birleşerek büyümesi gerektiğini vurguladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, Türkiye’nin zor bir coğrafyada yer aldığını, burada tutunabilmek için güçlü olmak gerektiğini belirterek, “Birbirimizi sevmek, çok çalışmak ve çok üretmek zorundayız” dedi.

Samsun’un büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Kaymak, “Samsun kara, deniz, hava ve demir yolu olmak üzere dört ulaşım ağına sahip olan bir il. Biz Türkiye’nin kuzeye, Rusya’ya açılan kapısıyız. İnşallah 3 Nisan’da Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Rusya’ya direkt uçuşlar başlayacak. Bu sayede kuzey komşularımızla ilişkilerimizi geliştireceğiz.” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim