CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi de, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın ÇORUM HABER’e yaptığı açıklamaya dayanarak, yeşil dokuya fazla zarar verilmeden , yeni hastanenin aynı yere yapılmasını desteklediklerini söyledi. Tüfekçi, “Hem bölge insanı açısından, hem de Çorum halkının kolayca ulaşabilmesi sebebiyle hastane yatırımının aynı yere yapılması isabetli bir karardır” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın Ankara’da verdiği büyük çabalar sonucu yatırım programına alınan, iktidar partisinin yerel yöneticileri tarafından da desteklenen “Diş Hastanesi”nin, Bahabey Caddesi’ndeki mevcut yerine, mümkün olduğunca ağaçlara zarar vermeden yapılması görüşü giderek bölge halkı tarafından da benimseniyor.

CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray tüfekçi, dün yazılı bir açıklama yaparak, yeşil dokuya mümkün olduğunca zarar vermeden yapılacak hastane binasına karşı olmadıklarını söyledi.

CHP İl başkanı Tüfekçi’nin açıklaması şöyle:

“Çorum Belediye Meclis toplantısında Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin de içinde bulunduğu Yavruturna Mahallesi 776 ada ve 1 numaralı parselle alakalı İmar Komisyonundan gelen plan değişikliği görüşülmüştü.

Buna göre, Çorum Valiliği ve Sağlık Müdürlüğü’nün ihtiyacı doğrultusunda söz konusu alana 3 ayrı blok inşa edilmesinin planladığı gerek yerel basında gerekse ilgililerin açıklamalarıyla kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Bahabey Caddesi’ndeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yıkılarak yerine 60 ünitelik büyük bir Diş Hastanesi yapılmasına ilişkin imar değişikliğinin, yöre halkı tarafından istenmemesi halinde, buna ilişkin imar değişikliğini iptal edebileceklerini söylemişti.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise, yeşil alan ve ağaçlara zarar verilmeden modern bir hastanenin yapılmasının mümkün olduğunu şu sözlerle dile getirmişti:

‘Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine 60 ünitelik büyük bir Diş Hastanesi yapılacağını ve mahalle sakinlerini ve bölgeyi düşünerek, yeşil dokuya zarar vermeden aynı yerde hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte, bu bölgede sağlık hizmetini devam ettirmiş olacağız. Üstelik 10 ağacı taşımak zorunda kalırsak yeni 100 ağaç dikeriz. Yeşile ve doğaya zarar vermeden o bölgeye modern bir diş hastanesi kazandıracağız.’

Cumhuriyet Halk partisi olarak Çorum halkının yararına yapılacak her türlü hizmete destek vereceğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin aynı yerinde, yeşile ve doğaya zarar vermeden modern bir hastane yapılması Çorumlular olarak hepimizin ortak beklentisi. Hem bölge insanı açısından hem de çorum halkının kolayca ulaşabilmesi sebebiyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin aynı yerinde yapılması isabetli bir karardır ve Cumhuriyet Halk partisi olarak destekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim