Çorum Eczacı Odası tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Çolak, eczacıların halk sağlığı noktasında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, “Eczacılar bu topraklarda yüzlerce yıldır topluma faydalı olmak için çalışıyor” dedi.

14 Mayıs’ın Avrupa’da da kutlandığını ancak orada 1700’lü yıllardan buyana kutlandığını anlatan Çolak, “Anadolu coğrafyasında eczacılık tarihi çok eskilere uzanıyor. Ancak bilimsel anlamdaki başlangıç tarihi 1839. 180 yıldır halk sağlığı noktasında çok önemli bir işlev görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında eczacıların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Çolak, 2003 yılında sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte başlayan yeni sürecin ardından 2004 yılında ilaç fiyat kararnamesinin çıktığını belirterek, o dönem yüzde 35 olan eczacı kârlılığının bugünlerde yüzde 18’lere kadar gerilediğini söyledi. O günden bugüne ilaç fiyatlarının 670 kez düştüğünü ifade eden Çolak, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Türk Eczacılar Birliği’nin eczacıların yaşadığı sorunlara ilişkin gerçekleştirdiği çözüm faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Çolak’ın söyleşisine Çorum Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Çalışkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda eczacı katıldı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim