Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sevil Dirlik Zaman başkanlığında Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Kazım Çebi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Dr. Semih Temel, Patoloji Bölümü Yrd. Doç. Dr. Güven Güney, Radyoloji Uzm. Dr. Tuna Parpar ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kontrol Programlar Şube Müdürü Dt. Ferda Suiçmez’in yanı sıra Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli, Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birimi ve Ketem Birimi personeli ile Teşhis Merkezi’nde hasta randevu ve takip işlemleri için görevlendirilen asil ve yedek personel katıldı.
Düzenlenen toplantıda Hpv-Dna, Gaitada Gizli Kan ve mamografi testlerinde pozitif sonuç çıkan hastaların 2. basamağa sevk işlemleri sırasında kolaylık sağlanması, hastaların en kısa zamanda doğru teşhis ve tedavi için ilgili uzman doktorlara ulaşımının kolaylaştırılmasını sağlamak amaçlı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan İletişim Birimi çalışmaları değerlendirildi.
Söz konusu toplantıların üçer aylık periyotlarla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi ile Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenli olarak yapılacağı bildirildi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim