Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kızıltuğ'a kanser teşhisi konmuştu.

Çorum’da da sayısız konserler veren Ali Kızıltuğ için dün saat 14.00’de Çankaya-Oran Pir Sultan Abdal Cemevi’nde cenaze erkânı yapıldı. Kızıltuğ’un cenazesi bugün kendi köyü olan Divriği-Mursal’da toprağa verilecek.

KANSER TEŞHİSİ KONMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan Ali Kuzultuğ'la ilgili Onur Akay şu paylaşımı yapmıştı: "Büyük halk ozanı Ali Kızltuğ, Ankara'da bir özel hastaneye kaldırıldı. Değerli sanatçımızın kalçasında görülen kanser tümörünün, akciğere metastaz yaptığını ailesinden öğrendim. Ali Kızıltuğ, şu anda onkoloji servisinde ışın tedavisi görüyor ve kemoterapi tedavisine başlanacak. Nefes almakta güçlük çeken ve yemeden içmeden kesilen büyük sanatçımız için dualarınızı bekliyorum."

ALİ KIZILTUĞ KİMDİR?

Ali Kızıltuğ, 1944 yılında Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde dünyaya geldi.

"Asrı Gurbet Harab Etmiş Köyümü" isimli ilk plağını 1969 yılında dolduran sanatçının bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti yayınlandı. 1969’dan bu yana sadece kendi eserlerini seslendiren sanatçı, 1971 yılında İstanbul Tepebaşında yapılan ve tüm ozanların katıldığı bir atışma yarışmasında birinci seçilmişti. Kızıltuğ’un 2 binin üzerinde eseri bulunmakta ve bunların 550'si başka sanatçılar tarafından seslendirilmiştir.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim