Kısa adı BEDER olan Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği ve Spor Kulübü 4 kategoride birinci olarak yarışmada adeta fırtına estirdi.

Çorum Halk Oyunları il birinciliği “Minikler, Yıldızlar, Gençler, Yetişkinler” kategorilerinde geleneksel ve düzenlemeli olmak üzere 8 dalda yapıldı.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalar, minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 16 ekip dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Müsabakaların açış töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şubesi Müdürü Satı Yüce, yarışmaya katılan okullara başarılar diledi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, yarışmaların centilmenlik içinde tamamlanmasını diledi.

Konuşmaların ardından Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde yarışmalar yapıldı.

Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği ve Spor Kulübü 6, Kadeş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 3, Halk Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü 3, Hatuşaş Gençlik ve Spor Kulübü 2, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 1, Özel Pınar Eğitim Kurumları Gençlik ve Spor Kulübü 1 ekip olmak üzere bu yıl ilk kez 6 kulüpten 16 ekip yarışmalara katıldı.

Yarışmalar neticesinde

Yetişkinler geleneksel, yetişkinler düzenlemeli, yıldızlar geleneksel ve yıldızlar düzenlemelide il birincisi Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Halk Oyunları Topluluğu oldu. Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Halk Oyunları Topluluğu aynı zamanda gençler gelenekselde ve minikler gelenekselde ise il ikincisi oldu.

Öte yandan minikler düzenlemesizde ve minikler düzenlemelide il birincisi Kadeş Gençlik ve Spor Kulübü, gençler düzenlemesizde il birincisi ise Halk Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Yarışmaların ardından bir açıklama yapan Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Baki Aygün, Çorum’u Eskişehir’de düzenlenecek olan yarışmada temsil edeceklerini belirterek, bu kapsamda tüm kurum ve kuruluşların desteklerinin önemli olduğunu vurguladı.

Aygün, ayrıca Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan’a da yarışmalarda sağladığı katkı nedeniyle teşekkür etti. (Emre URAL)

Editör: TE Bilisim