Teşkilat yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette esnafla sohbet eden Kemal Kurt, milli görüş belediyeciliğini başarılı kılanın “Adil Paylaşımcı Demokrasi” yaklaşımı olduğunu belirterek, “Bizim belediyecilik anlayışımızda yöneticiler halka daha yakın, doğrudan ve dolaysız olarak ilişki içinde olmalıdır” dedi.

Belediye başkanı ve yöneticilerinin doğrudan halka hesap vermesini hedefleyen halk meclisleri ve iş başına geçtikleri günün akabinde SE-DE (Seçtiklerini Denetle) projesini hayata geçireceklerini belirten Kurt, “Bu proje ile siz değerli mahalle sakinleri olarak belediye başkanını ve yöneticilerini denetleyebileceksiniz bu da bizim yanlış yapmamızı engelleyecek.

Haftada bir kez ve sırayla belediye sınırları içindeki mahallelerde toplanan halk meclislerini, tekrar hayata geçireceğiz. Halk meclislerinde belediye başkanı olarak o ana kadar yapılanlar ve yapılamayanlar nedenleriyle anlatılacak, bir yandan da sizlerin sorularını ve şikâyetlerini dinleyip aynı zamanda toplantıyı kayıt edeceğiz. Böylelikle bir sonraki toplantıda bu kaydın izletilmesi yoluyla verilen sözlerin ne ölçüde yerine getirilip getirilmediğinin sorgulanması sağlayacağız. İşte bu açıklık ve şeffaflık anlayışı ile sözünü vermiş olduğumuz ‘rüşvetin kökünü kazımak’ için kaçınılmaz olacak” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim