Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın satış büfesi işletmecileri kur’a ile belirlendi.

Kur’a neticesinde büfe işletmecileri, Belediye Başkan Vekili ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yabacıoğlu tarafından bilgilendirildi.

“FIRINCI İLE REKABET İÇİNE GİRMEYİZ”

Amaçlarının Çorum’da sağlıklı ve güvenli ekmek üretimi yapmak olduğunu, ama fırıncı esnafı ile bir rekabet içerisine girmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, “Biz daha sağlıklı koşullarda, daha kaliteli ve lezzetli ekmek üreteceğiz. Fırıncı esnafımızın da bu yönde ekmek üretmesi için yol gösterici olacağız. Aynı zamanda halkımızın da sağlıkla ve güvenle lezzetli ekmek yemesini temin edeceğiz.” dedi.

“BELEDİYE PERSONELİ GİBİ ALGILANIRSINIZ”

Büfe sahiplerine, herhangi bir fırının satış büfesi gibi davranamayacaklarını, Belediye personeli olmasalar dahi vatandaş nezdinde Belediye’nin personeliymiş gibi algılanacaklarını söyleyen Yabacıoğlu, “Sizin orada yapmış olduğunuz bir yanlış, kavga, gürültü olması durumunda bu belediyeye, bizlere yansıyacak. Onun için siz bunun bilincinde olarak çalışacaksınız. ” diye konuştu.

“ÖNLÜK VE ELDİVEN ŞART”

Büfelerin sürekli temizlenmesi, satış esnasında önlük ve eldiven kullanılması gerektiğini vurgulayan Yabacıoğlu, vatandaşlara güler yüz gösterilmesini ve geç saatlere kadar ekmek bulundurulmasını istedi. Aynı zamanda, büfe işletmecilerinin vatandaşlardan gelecek talepleri üretim müdürlüğüne bildirmelerini istedi.

TAŞ TABANLI FIRINDA ÜRETİM
Çorum Belediyesi Halk Ekmek fabrikasını kurarken araştırma yaptıklarını ve bu araştırmalar neticesinde Çorumluların taş fırın ekmeğini daha çok tercih ettiğini belirlediklerini ifade eden Başkan Vekili Yabacıoğlu, halk ekmeği de taş tabanlı fırınlarda üreteceklerini sözlerine ekledi. Yabacıoğlu, “Üretilecek mamullerde un, su, tuz ve maya haricinde herhangi bir katkı maddesi kullanılmayacak” dedi.

“EKMEĞİ MALİYETİNE SATACAĞIZ”

Belediye’nin ekmekten kâr etme gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Başkan Vekili Yabacıoğlu, “Deneme üretimini gerçekleştiriyoruz, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta içerisinde ekmek satışlarına başlayacağız. Yapılan masrafları ekmek fiyatına ekleme gibi bir amacımız yok. Maliyeti baz alınarak satacağız. Ekmek satış fiyatımız muhtemelen 75 kuruş olacak” dedi .

Yab.acıoğlu, temennilerinin fırıncı esnafının da daha sağlıklı daha hijyenik koşullarda ekmek üretmeleri olduğunu ifade etti.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim