Belediye tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulan 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Belediye Halk Ekmek Fabrikası’nda inceleme yapan Başkan Gül, yapılan incelemenin ardından basın mensuplarına yapılman çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Amaçlarının fırıncılara ya da çalışanlarına zarar vermek değil sadece ekmek fiyatlarını dengelemek olduğunu belirten Gül, alım gücü düşük vatandaşlara yardımcı olmak, onlara hijyenik bir ortamda sağlıklı ve lezzetli ekmek sunmak istediklerini vurguladı.

Halk ekmek Fabrikasının kapasitesinin günlük 75 bin ekmek olduğunu bunun istenilmesi durumunda 100 bine kadar çıkarılabileceğini anlatan Başkan Gül, kapasiteyi sınırlı tuttuklarını ve günde 20 bin ekmek ürettiklerini dile getirdi.

LEBLEBİLİ EKMEK TESCİLLENİYOR

Çorum’a özgü bin ekmek üretmek için çalıştıklarını ve Halk ekmek olarak leblebili ekmeğin üretildiğini anlatan belediye Başkanı Gül, Çorum’da yaşamayan Çorumluların bu ekmeği benimsediğini ve Çorum’dan giderken ya da geçerken uğrayıp leblebili ekmek aldıklarını anlattı. Leblebili ekmeğin tescili için çalışmalara başladıklarını ayrıca hediyelik ambalaj için de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Gül, bu ekmeğin sevilerek tüketildiğini ifade etti.

SU YÜKLEMELERİ DE BÜFELERDEN YAPILABİLECEK

Çorum’da 33 noktada ekmek büfessi bulunduğunu anlatan Belediye Başkanı Zeki Gül, bu ekmek büfelerinde vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla ön ödemeli su sayaçları için yükleme de yapılabileceğini söyledi.

Yayımlanan genelge ile fırınlarda üretilen ve 1 liraya satılan ekmeklerin gramajının 200grama düşürüldüğünü hatırlatan Başkan Gül, halk ekmeğin gramajının düşürülmediğini 250 gram ekmeğin fiyatının da yine 75 kuruş olarak devam ettiğini vurguladı.

LOKUM YERİNE KANDİL SİMİDİ DAĞITILACAK

Belediye Başkanı Zeki Gül, fabrikanın 40 bin adet kandil simidi üretebildiğini belirterek bundan sonra mübarek günlerde vatandaşlara lokum yerine kandil simidi dağıtacaklarını dile getirdi.

Glutensiz ekmek üretimi şimdilik yapılmadığını ancak talep nedeniyle İstanbul’dan alıp getirerek Çorum’da satışa sunduklarını anlatan Başkan Gül, Glutensiz ekmek ihtiyacı bulunan vatandaşları da mağdur etmediklerini söyledi.

SOSYAL YARDIMLAŞMANIN EKMEĞİ DE HALK EKMEKTEN

Belediye Başkanı Zeki Gül Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından sağlanan ekmeğin de artık halk ekmek tarafından karşılanacağını söyledi. Bu amaçla ihale düzenlendiğini anlatan Başkan Gül, Belediye Halk Ekmek’ten alınacak 2 bin ekmeğin Sosyal yardımlaşma tarafından dağıtımının yapılacağını, ayrıca kart sistemine geçileceğini ve durumu iyi olanların, ihtiyaç sahibi olanlara ekmek ikramında bulunabileceğini söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim