Önceki gün Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bal, Proje Koordinatörü Ünal Yüce ve çok sayıda Halk Eğitim Merkezi çalışanı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bal, pek çok başarılara imza attıklarını belirterek, “Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar” adlı projelerinin de Ulusal Ajans tarafından uygulamaya değer bir proje olarak kabul edildiğini söyledi.

Bilim ve sanata verilen önemin bir toplumun gelişmişlik derecesini gösterdiğini belirten Bal, “Eğitimi sadece okul düzeyinde görmek yeterli değildir. Bizler hayat boyu öğrenme ve öğretme peşindeyiz. Okul dışında toplumun bütün kesimlerine hitap eden eğitim gerekliliği vardır. Halk eğitimle ilgili yapılan çalışmalara bunu en açık örneğidir. Halk eğitim faaliyetleri çok çeşitli etkinliklerin yapıldığı insanlarımıza meslek kazandırma eğitimlerinden tutun sosyal kültürel faaliyetlere kadar birçok alanı kapsamaktadır. Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar projemiz, değerlendirme aşamasında birçok projeyi geride bırakarak hibe almaya uygun olarak görüldü. AB ölçeğindeki projemizin hazırlanma faaliyetinde rol alan proje ekibimiz büyük bir titizlikle kurumumuz adına çalıştılar. Uluslararası platformda uygulamaya konulan projemiz, ülkemiz, ilimiz ve kurumumuz açısından büyük bir değer ifade ediyor. Yeni projelere imza atamayı heyecanla bekliyoruz.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Proje Koordinatörü Ünal Yüce, proje hakkında bilgi verdi.

Çorum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 2017 yılı Erasmus Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan “Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar” projesinin Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini belirten Yüce, toplam 600 projeni yarıştığını, 376 projenin değerlendirilmeye alındığını söyledi.

Ulusal Ajans tarafından 25 projenin hibe desteği aldığını ifade eden Yüce, “Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar” projesinin de 25 proje arasında girerek hibe almaya hak kazandığını açıkladı.

Projenin amacının Halk Eğitim Merkezi çalışanlarının İspanya'nın Barcelona kentinde 10 gün gerçekleştirecekleri ziyaretleri kapsamında almış oldukları kurslar ve gözlem neticesinde akran yurt dışı meslektaşlarını tanıma, bu ülkelerin eğitim tekniklerini ve metotlarını yerinde gözlemleyerek kurumlara yenilik transferini gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Yüce; “Merkezimiz çok önemli etkilerinin olması bu alanda personel yeterliliklerinin artırılması, yenilikçi uygulama metotlarının öğrenilmesi noktasında yetişkin eğitimciler ortak ihtiyaca sahiptir.” dedi.

Proje tanıtım etkinliği, Halk Eğitim Merkezi Engelsiz Yaşam Merkezi Müzik Öğretmeni Eray Özeşme’nin konseri ve kokteyl ile sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim