Çorum’un tanınmış esnaflarından Erdallar Büro Mobilya sahibi Murat Erdal, İskilip HEM’in 2014 yılında 10 milyon TL ciro yapmasına sert tepki gösterdi. Geleceğin sanatkârlarını yetiştirmek amacıyla kurulan Halk Eğitim Merkezi’nin öncelikli temel amacının usta yetiştirmek olduğunu belirten Murat Erdal, İskilip Metin Alkan HEM ve ASO Müdür Vekili Abdullah Ök’ün “2014 yılında 10 milyon TL ciro yaptık” şeklinde basına yansıyan açıklamasının talihsiz bir demeç olduğunu söyledi. Birçok konudan muaf olan halk eğitim merkezinin devletin tüm imkânlarını kullanarak 10 milyon TL ciro yapmasının bir marifet olmadığını kaydeden Murat Erdal, aksine bu durumun kira, SSK, nakliye, personel ücreti, elektrik ve su gibi mecburi masrafları olan esnafa karşı “haksız rekabet” oluşturduğuna dikkat çekti.
“Hayat boyu eğitim” adı altında çalışmalarını sürdüren bu merkezlerin aynı zamanda eğitim verilen kursiyerlerinde en büyük rakibi konumunda olduğunu hatırlatan Erdal, esnafın ve sanayicinin ayakta durabilmesi için resmi kurum ve kuruluşların demirbaş ihtiyaçlarını bulundukları yörenin esnafından ve sanayicisinden karşılaması gerektiğini dile getirdi.
Merkezi yönetim tarafından Türkiye genelinde bütün illere çeşitli ödenekler gönderildiğini, bu ödeneklerinde kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanıldığını aktaran Murat Erdal, bu yolla da piyasaya canlılık getirilmesinin amaçlandığını vurguladı. Yine bu ödeneklerin şehrin gelişmesinde ve istihdamın artmasında önemli bir rol oynadığını ifade eden Erdal, “İskilip HEM’in yaptığı ciro Çorum ve İskilip’te yaşayan esnaflarımıza, vatandaşlarımıza ne kadar katkı sağlamıştır. Yetkililer bunu da açıklasın” dedi.
Erdal, ayrıca, ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok esnafın zor günler geçirdiğini hatırlatarak, bazı ihtiyaçların halk eğitim yerine iç piyasadan karşılanmasının esnaf ve sanayici açısından daha yararlı olacağını bildirdi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim