İskilip Halk Eğitim Merkezi’ndeki toplantıya MEB Hayat Boyu Öğrenme Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Şube Müdürü Erhan Yaşar ve İlçe Halk Eğitim Merkezi yöneticileri katıldı.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül toplantıda yaptığı konuşmada 3400’ü geçen kurs modülünde vatandaşlara hizmet vermek için çalıştıklarını dile getirdi.

Her zaman her yerde ‘beşikten mezara kadar ilim öğrenme’ anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Gül, “Bizim yapacağımız çalışmalar gelişen, büyüyen Türkiye için katkı olacaktır. Kurslarımıza katılanlar arasında bilgisini artırmak isteyenler olduğu gibi daha sağlıklı, daha kaliteli bir hayat yaşamak isteyen kitleler var. Çok geniş bir alana hitap ediyoruz. Sizler alanın içindesiniz. Bölgenizdeki ihtiyaçları tespit ederek bugün ne yapmamız gerekiyorsa ona odaklanarak planlama yapmamız gerekiyor. Halk eğitim müdürlerimizin halkla iç içe olarak daha çok insanımıza ulaşmalarını istiyoruz” dedi.

Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde devam eden okur yazarlık seferberliğini Eylül ayında yeniden başlatacaklarını belirterek, okur yazar olmayan vatandaş kalmamasını hedeflediklerini bildirdi.

Daha sonra İskilip Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Mehmet Nezir Gül, yapılan çalışmalar ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim