2017 yılında İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nin 6 milyon ciro yaptığı ve ödediği vergiden bahsedildiğini kaydeden Erdal, “Devletimizin Halk Eğitim’den aldığı vergiye mi ihtiyacı vardır?” dedi.

Halk Eğitim’in istihdama katkı sağladığından bahsedildiğini, oysa iş dünyasının yapacağı işleri yaparak istihdama katkı sağlanamayacağını belirten Erdal, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Halk Eğitim Merkezi sanayinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirdiğinden bahsediyor, yetiştirdiği ara elemanların yapacakları işleri ellerinden alarak, işletmeleri işsiz bırakmaktadır.

Örneğin; 30 yıldır Çorum’a üniversite yapılması hayalini kuran Çorum halkı ve Çorum esnafı, bu hayaline kavuşmaktadır. Kavuşurken de üniversitenin bütün imkânlarından yararlanması elbette hakkıdır. Üniversitenin bu güne kadar yapılan mobilya ve deklarasyon işlerini Halk Eğitim Merkezi yapmıştır, yapmaktadır. Bu yanlış bir uygulamadır. Çorum‘a gelen ödenek Çorum esnafında kalmalıdır düşüncesini hep benimsiyoruz. Nüfusu 300 bine yaklaşmış bir şehirde üst seviyelerde mobilya üreten fabrikaları hala yoksa bunun sebeplerinden bir tanesi de Halk Eğitim Merkezidir. Esnafın karşısında, orantısız devletin gücünü kullanan bir kurum vardır. Bu yanlıştır.

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım esnaf ve sanayici ile bir araya geldiğinde, devlet ticaret yapmamalıdır diyerek esnaf ve sanayiciyi motive etmektedir. Başbakanımız her fırsatta devletin ticaretten çekilmesi gerektiğini söylemektedir. Başbakanımızın bu söylemleri, mobilya üreticilerinin ve mağazacıların geleceğini görmesi açısından ümit vericidir.

Halk eğitimin merkezinin ulusal amaçları kişilere mesleki bilgi ve beceri kazandırmak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, okuryazar oranını toplumda arttırmak ve nitelikli okuryazar olmasını sağlamak, bireylerin toplumsallaşmasını ve üretkenliğini sağlayacak davranış değişiklikleri meydana getirmek, toplumsal değişmeye bağlı olarak kişilerin karşılaştıkları problemleri çözmede onlara gerekli ortamı sağlamak yâda gerekli ortamı oluşturmaktır.

Bizler mobilyacı esnafı olarak bardağın hep dolu tarafını görerek düşünüyor ve çalışıyoruz.

Bu konuda herkesin ön yargıyı bırakıp, biraz empati yapmasını istiyoruz. Halk Eğitim’in yapmış olduğu bu haksız rekabetin bir an evvel önüne geçilmelidir. Tavrımız ve isteğimiz nettir. Halk Eğitim Merkezi ticaret yapmamalıdır. Ekmeğini mobilya sektöründen kazanan meslektaşlarıma, bol bereketli kazançlar dilerim.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim