Emmi Kafe’de düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını açıklayan Kurt, yıllardır süregelen eksiklerden, hatalardan, Millete ve dertlere derman olmaktan uzak siyaset anlayışından, büyümeye bağlı sorunlar ve genel yorgunluktan kaynaklı azim eksikliğinden kurtulmak için olağan genel kurulun büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Hizmet aşkıyla yola çıkan ve bir araya gelen güçlü yönetim kadrosuyla, Çorumlu olarak Çorum’un tüm sıkıntılarına kulak vereceklerini belirten Halil Kurt, “Çorum’umuz için nerede ve ne şekilde hizmet etmek gerekiyorsa hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Şahsım ve yönetimim de bulunan her bir dava arkadaşımı resmi kurumlarla ilgili ihale, müteahhitlik, çıkar ve rant sağlayacak hiç bir ilişkisi bulunmayan kişilerden özenle seçtik. Siyaseti iş ve ihale takibi olarak görmeyen, millete için araç kabul eden genel başkanımıza ve genel AK Parti siyasetine uygun şekilde davranacağımızı ilan ediyorum.

Seçilmemiz durumunda hiçbir koşul ve şart altında, halen siyasetçilerde görülen hallerin, örneğin, vatandaşlarımızın telefonlarını açmama gibi bir hal ben ve yönetimimde kesinlikle olmayacaktır. Problem ve sıkıntılarını 24 saat ileteceklerdir, çözümü takip edecekler, hesap sorabilecekler, en önemlisi, konuşmak, yapıcı eleştirilerde bulunmak, hesap sormak ve siyaset yapmak imkanı bulacaklardır. Sadece secimden secime değil her gün sıkıntı ve problemlerini ben ve yönetimime bildireceklerdir.

İl başkanlığı makamı ulaşılmaz bir kale olmaktan çıkacaktır. Millete hizmet edilen yerde gizli saklı işler olmayacağından dileyen dilediği zaman halini partimize iletebilecektir. Kısacası il başkanlığında açık kapı politikamız esas olacaktır” dedi.

İstihdam konusunda haksızlık ve ayrımcılık yapılmayacağını, partili- partisiz ayrımı gözetmeksizin her vatandaşımıza yardımcı olunacağını anlatan Kurt, kimsenin ekmeğine mani olmayacaklarını, istihdam konusunda süregelen mağduriyetler ve haksızlıkların giderileceğini, şunun yakını bunun arkadaşı gibi kriterler ile yaklaşılmayacağını, ihtiyaçlar ve liyakatin esas alınacağını anlattı. Yönetimde olan hiç kimsenin yakınına istihdam veya iş konusunda ayrıcalık sağlanmayacağını söyleyen Kurt, “Çorum için yapılan yatırım ve projelerin takipçisi olacağız. Muhtarlar, STK’lar, sanayici ve iş adamlarımızla birlikte Çoruma yapılacak katkılar çizgisinde sürekli istişare halinde olunacaktır. Bu kesimler ile mutabakat sağlanan ve ihtiyaç olduğuna kanaat getirilen alanlarda projeler hazırlayıp istihdama yönelik atacağımız adımları belirleyip Çorum halkına yönelik kazanımlar sağlayacağız. Yönetimimiz makam ve mevkiimiz için değil Çorum için çalışılacaktır. Bu istişareler hiçbir koşul ve şart altında siyasi rant için kullanılmayacaktır. Derdini dile getirdi ya da uygulamalarımızı beğenmedi diye hiçbir STK dışlanıp üzerinde baskı uygulanmayacaktır.

İl Başkanlığı Makamı Çorum da her daim hazır olacak, İş takibi, dosya takibi gibi meselelerle sürekli Ankara’ya taşınmayacaktır. İl dışında yapılması gereken proje takipleri, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret gibi hususlarda bu ziyaretler ilgili kesimler ve heyetler ile yapılacak, kamuoyuna açık olacak, şeffaf olacak ve hiçbir şaibeli tarafı bulunmayacaktır.

Partinin milletten ve teşkilattan aldığı yetkilerini kendisinin sanan yönetici ve idarecilerin, kendi menfaat ve çıkarları için parti kimliğini kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Oturduğu koltuktan menfaat güdecek değil bir şeyler katabilecek yöneticiler ile çalışılacaktır” dedi. Kurt, İl Başkanını birkaç kişinin belirleyemeyeceğini, Çorum’un beşten büyük olduğunu ve milletin iradesinin 28 Ocak tarihinde galip geleceğini dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim