İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, 16 Ağustos 2016 Salı günkü İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısında yapmış olduğu konuşmasının yanlış anlaşıldığını söyledi.
İl Özel İdaresi ve Belediye arasındaki alışverişin karşılıklı fedakârlık ölçüsünde yapıldığını belirtmek amaçlı bir konuşma yaptığını belirten Kaya, “Açıklamam, Çorum'a hizmet noktasında şehrimizin tüm dinamiklerinin kolektif çalışmasını paylaşmak amaçlı olduğu net olarak ortadadır" ifadelerini kullandı.
Yerel basında yer alan haberlere Çorum Belediyesi Basın Bürosu aracılığıyla cevap verilmesinin ardından yazılı bir açıklamada bulunan Kaya’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
“18 Ağustos 2016 Perşembe günü Çorum basın ve yayın organlarında, Belediye Başkanlığı Basın Bürosunca yapılan açıklamada, 16 Ağustos 2016 Salı günkü İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısında yapmış olduğum konuşmada, Belediye Başkanlığının, mıcır alımında milletvekillerimizin ve valimizin pres yaparak ikna edildiği yönündeki açıklamam yanlış değerlendirilmiştir.
Hâlbuki bu konuşmamda İl Genel Meclis Başkanı olarak, düşük bedelle mıcır alma girişiminde, Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizle, Valimizle ve İl Başkanımızla kolektif olarak ikna edildiğini ifade etmeye çalıştık. Nitekim resmi de olsa bir kurum ya da kuruluştan maliyetine mıcır ya da başka bir ürün almak, o kurumun başındaki kişinin ikna edilmesinden geçmektedir.
Açıklamam, İl Özel İdaresi ve Belediye arasındaki alışverişin karşılıklı fedakârlık ölçüsünde yapıldığını belirtmek amaçlı bir konuşmadır. Açıklamam, Çorum’a hizmet noktasında şehrimizin tüm dinamiklerinin kolektif çalışmasını paylaşmak amaçlı olduğu net olarak ortadadır.
Konunun başka şekilde anlaşılması ve cevabi yazı niteliğinde basında yapılan açıklama yazısının şahsımı fazlasıyla üzdüğünün kamuoyunca bilinmesini takdirlerinize arz ederim.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim