El değmeden son teknoloji ile halı yıkama yapılan firmada bulunan makinenin Çorum’da tek, Türkiye’de ise 7 firmada bulunduğunu söyleyen Gülay Özdemir, saatte 200 metrekare halı yıkama kapasitesine sahip makinanın 20 fırça ile temizlik yaptığını, halı üzerini yıpratmadan temizleyen makinanın aynı zamanda da halının altını da özenle yıkadığını vurguladı.

Halıların yıkamaya verilmeden önce çırpma makinesine alınarak burada tozundan arındırıldığını ardından yıkamaya geçildiğini söyleyen Özdemir, ön yıkama, ana yıkama ve durulamanın ardından halıların sıktırılıp kapalı alanda solmaması için güneş görmeden havalandırılarak kurutulduğunu söyledi.

Yaz-kış demeden halı yıkadıklarını vurgulayan Gülay Özdemir, son olarak halıları göndermeden önce havmatik isimli makineye alarak hem son kez süpürdüklerini hem de kalite kontrol yaptıklarını dile getirdi. Halı yıkamada tamamen mikrobiyolojik ürünler kullandıklarını ve bu ürünlerin sağlığa zarar verici maddeler taşımadığını söyleyen Özdemir, bunların haricinde evlerde özel makinelerle halı, koltuk ve yatak temizliği de yaptıklarını kaydetti.

Halı yıkama hizmetini sadece merkeze değil 15 kilometreye kadar yakındaki köylere de verdiklerini ayrıca Mecitözü’ne her hafta Pazar günü servis göndererek halıları alıp temizledikten sonra geri gönderdiklerini vurgulayan Gülay Özdemir, halılarını kendileri getirip götüren Çorumlulara da %10 indirim uyguladıklarını ifade etti.

Özdemir, Kale Mahallesi Meram 1. Sokak No: 6 adresindeki işyerine 213 59 80 numaralı telefondan ulaşan Çorumluların halılarının evlerinden alınabileceğini sözlerine ekledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim