Kızılay, Cansuyu ve Deniz Feneri gibi sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde Hürriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapılarak Halep’e yardım koridoru için düzenlenecek etkinliğe Çorum’dan da katılım sağlanması istendi.

Hafız Yusuf Demirel’in Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan basın açıklamasında İHH Başkanı Selim Özkabakçı ve Memur-Sen Başkanı Ahmet Saatcı birer konuşma yaptı. Program, Hafız Yusuf Demirel’in tüm dünya mazlumları ve Halep’tekiler için yaptırdığı dua ile sona erdi.

Halep’ten yükselen çığlığa kulak verilmesini isteyen İHH Başkanı Özkabakçı, konuşmasında mazlumun ve haklının yanında olmayı sürdüreceklerini bildirdi. Halep’i açlıktan kurtarmak için Memur-Sen olarak 5 aşamalı planı devreye soktuklarını anlatan Memur-Sen Başkanı Saatcı ise Bosna, Afganistan ve Irak’ın kaderini bugün Halep’in yaşadığını, Halep’in artık insanlığın topyekûn öldüğü bir yer haline geldiğini, katliamlar karşısında insanlık diplomasisi başlatacaklarını, bir açlık ve işkence kampına dönen Halep’i kurtarmak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim