Memur-Sen, Büro-Sen, Genç İHH ve İhsander'in de destek verdiği kampanya çerçevesinde un, makarna ve bakliyattan oluşan yaklaşık 100 tonluk gıda malzemesi yüklü 4 tır, dernek binası önünde düzenlenen törenin ardından dualarla Halep'e uğurlandı.
İHH Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye'nin Halep kentinde dünyanın gözleri önünde büyük bir insanlık trajedisi yaşandığını belirterek, rejiminin kuşatması altında yaşam mücadelesi veren halkın acil yardım beklediğini söyledi.

"Halep'teki katliama sessiz kalamayız"

Halep'teki insanlar için "Halep'e Yol Açın" adıyla yardım kampanyası başlatıldığı hatırlatan Özkabakçı, "Rotamız Suriye, sloganımız 'Halep'e Yol Açın.' Suriye'nin her tarafında zulüm tüm şiddetiyle devam ediyor. Halep'ten yükselen çığlıklar yüreğimizi dağlıyor. 'Bize yardım edecek kimse yok mu?' diyen çocuk, kadın ve yaşlıların sesine kulak vermek için, üzerimizdeki yükü atmak, vebalden kurtulmak için yola çıkıyoruz. Halep'teki katliama sessiz kalamayız. Halep'te insanlık ölüyor. Halep sözün bittiği yer" dedi.
Dünya kamuoyunu harekete geçirmek ve suskun vicdanları yeniden konuşturmak için yola çıktıklarını vurgulayan Özkabakçı, "Halep'te olanların bir gün bize de olabileceğini düşünerek tüm sivil toplum kuruluşlarını ve siyasileri konuya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz bugün 2 yardım tırı gönderecektik ancak Allah öyle bir bereket verdi ki dün gelen yardımlarla bu sayı 4 tıra ulaştık" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından tırlar Halep’e uğurlanırken, Halep'teki insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla oluşturulacak araç konvoyuna Çorum'dan katılacak 12 araç da yola çıktı.

Editör: TE Bilisim