Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapılarak uzun süredir Suriye ve Irak Türkmenleri başta olmak üzere bütün ihtiyaç sahibi soydaşlara yönelik hem yurt içi hem de yurt dışında toplanan yardımların ulaştırıldığı hatırlatıldı.

Ülkü Ocakları olarak 2015 yılı Kasım ayında 1 TIR dolusu kuru gıda, kışlık giyecek, un, su ve çocuk ihtiyaçlarından oluşan yardım malzemelerinin sağ salim bir şekilde Türkmendağı'na teslim edildiği hatırlatılan açıklamada “Çorum Ülkü Ocakları yeniden ‘Bismillah’ diyerek bir tır dolusu yardım malzemelerini toplamak ve ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırmak için yardım kampanyası düzenlemiş bulunmaktayız” denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi: “Türkmen yurdu Halep tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Her gün bombalanan şehirde çoğunluğu Türkmen binlerce sivil hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Çocuklar öksüz ve yetim kalıyor. Sözün bittiği, tek gerçeğin ölüm olduğu Halep için, sizleri bu son çığlığa ses vermeye davet ediyoruz. 5 Aralık 2016 tarihine kadar yapacağınız yardımları Çorum Ülkü Ocaklarına teslim edebilir ya da aşağıdaki numaralardan bizimle irtibat kurabilirsiniz.. İrtibat adresi: Yavruturna Mahallesi Tekel 7. Sokak Yunus Apartmanı. Çorum Ülkü Ocakları irtibat numaraları: 0537 540 28 20, 0546 656 90 98.”

Öte yandan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal da Suriye’deki Türkmenlerin başkenti Halep’de yaşanan olayları değerlendirerek bir açıklama yaptı.

Suriye’nin diktatör rejimi ve muhalifleri arasında yaşanan çatışmaların günden güne arttığını, Rusya ve İran’ın desteğini alan Esad rejiminin her gün yeni bir katliama imza attığını dile getiren İmal, “Muhalif tarafın yoğunlukta bulunduğu ve Suriye Türkmenlerin kültürel ve tarihi başkenti olan Halep, bu vahşetlere en çok tanıklık eden yerleşim yerlerinin birincisidir. Esad rejimine destek olan Ruslar’ın hava bombardımanları sayesinde çoğunluğun terk ettiği şehirde, İran milisleri ve rejim askerleri ise ilerleyişini devam ettiriyor. 4 ayı aşkın bir süredir kuşatma altında olan Halep’teki zulme karşı, şehrin demografik yapısının değiştirilmesi konusunda hem fikir olan sözde medeni dünya tepkisiz kalmaya devam ediyor. İnsan hakları savunucuları sükutlarını devam ettirirken, nice canımız toprağa düşüyor. Kuşatma sebebiyle; erzak, su ve sağlık sorunlarının had safhaya ulaşırken, insanlar kadın, çocuk, yaşlı demeksizin açlık ile imtihan edilmeye, Rus uçaklarının bombardımanı altında can vermeye terk ediliyor. Çorum Ülkü Ocakları olarak, yaşanan gelişmeleri yakinen takip etmeye ve Halep’in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz. Ne Halep’ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Hakk olan elbet batıla karşı galip gelecek ve Türk varlığına karşı soykırım uygulayanlardan bu vahşetin hesabı sorulacaktır”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim