Gazi Caddesi’nde dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi:
“Emeğin, eşitliğin, barışın, adaletin ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkenin kurucu özneleri olarak 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne yürüyoruz.
1 Mayıs 1886’da Amerika’da 8 saatlik iş günü ve insanca yaşam için 100 binlerce emekçinin yaptığı grevler sonucu 4 işçi önderi idam edilmişti. 1889 yılında 2. Enternasyonal, 1 Mayıs’ı “birlik, mücadele ve dayanışma” günü olarak belirledi. 126 yıldır bütün dünyada 1 Mayıs milyonlarca insanın adalet, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirdikleri kürsüler haline dönüşmüştür.
İşçi ve emekçilerin haklarının gasp edildiği, geleceklerinin karartıldığı, ülkenin “Taşeron Cumhuriyetine” dönüştürüldüğü, kıdem tazminatının ve kamu emekçilerinin iş güvencelerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, asgari ücrete, emeklilere, çalışanlara simit zammı yapıldığı, güvencesiz çalışma biçimlerinin iş hayatına egemen olduğu bir dönemden geçmekteyiz.
Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için bizler; Çorum’da işçiler, kamu emekçileri, işsizler, gençler, kadınlar olarak 1 Mayıs’ta rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, umutlarımızla taleplerimizi coşkuyla hep birlikte haykıracağız.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim