DİSK, Türk-İş ve KESK tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, Çorum Valiliği'ne başvurusunu yaptı. 1 Mayıs kutlama programı için 1 Mayıs Salı günü saat 11.00'de Pirbaba Çamlığı önünde toplanılarak kortej oluşturulacak ve Saat Kulesi’ne doğru yürünecek. Daha sonra Saat Kulesi meydanında miting yapılacak.

Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi’nde bir araya gelen sendikaların temsilcileri, tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs mitingine davet etti.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, işçi sınıfının birlik-mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın Çorum’da da kutlanacağını bildirdi. Kahraman, DİSK Çorum İl Temsilcisi Ömer Sözüdöğru’nun başkanlığında KESK ve Türk-İş’in de katılımıyla Tertip Komitesi oluştuğunu söyledi.

Tertip Komitesi adına bir açıklama yapan DİSK Çorum İl Temsilcisi Ömer Sözüdöğru ise “Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. 1 Mayıs meydanlarında işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimler, emekliler, esnaflar, işsizler; kadın erkek, genç yaşlı çocuk milyonlar buluşacak” dedi.

Ömer Sözüdoğru, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kutlamak için hazırlıklara başladığımızı duyurmak amacıyla bugün bir aradayız. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, emeğiyle bu ülkeyi var edenler 1 Mayıs’ta buluşuyor.

Her sene olduğu gibi bu sene de, emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi alanlarda haykıracağımızı duyurmak için bir aradayız.

Çorum’ da 1 Mayıs Türk-İş, DİSK, KESK, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerimizin katılımıyla birlik ve beraberlik içerisinde kutlanacaktır. Bu amaçla TÜRK İŞ, DİSK ve KESK olarak tertip komitesini oluşturarak Çorum Valiliğine başvurumuzu yaptık. Bu yıl 1 Mayıs günü Pirbaba Çamlığı önünde saat 11.00’de toplanarak kortej oluşturulacak ve Saat Kulesi’ne doğru yürünecektir. Saat Kulesi Meydanında saat 12.00’de mitingimize başlayarak İşçilerin, memurların, emeklilerin, köylülerin, sabah kepenk açıp siftah dahi yapamadan kapatan esnafımızın, gençlerimizin ve işsizlerimizin ortak sorunlarını hep beraber haykıracağız

Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. 1 Mayıs meydanlarında işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimler, emekliler, esnaflar, işsizler; kadın erkek, genç yaşlı çocuk milyonlar buluşacak. Ve bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs’ı tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi burada ifade etmek isteriz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim