Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Hakkâri-Yüksekova da bulunan kardeş camide verdiği vaazda, Türkiye de bu kardeşliğe, bu birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu zamanda bir araya gelmek için gayret gösterildiğini ifade etti. “Bir Müslüman'ın derdi hepimizin derdidir” diyen Müftü Akın, “O dertle dertleneceğiz, sevinç varsa sevinçleri, üzüntü varsa üzüntüleri de paylaşacağız. Bu ahlak dinimiz olan İslam'ın mayasında vardır, İslam'ın ümmet olma şuurunda vardır. Bizim birbirimizden farkımız yoktur. Örfümüz, âdetimiz, geleneğimiz, kültürümüz ve dinimizle o güzel Peygamberi (a.s.)'in ümmetiyiz. Bölgedeki insanlarımızın dini hasletleri çok yüksektir.

çok ehemmiyet ve önem verdiğini görüyoruz. Terörün bölgeye verdiği zarar da ortadadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu güzel projesiyle Çorum'dan Merkez Murad-ı Rabi Ulucami'miz ve Hakkâri-Yüksekova'dan da Muaz b. Cebel Camimiz kardeş cami olmuştur. Çorumlu kardeşlerimiz, Muaz b. Cebel Camii’ne maddi ve manevi yardımlarda bulunmuşlardır.

İnşallah hayra vesile olan birlikteliğimizi daim kılmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz. Bu güzellikleri ve kardeşliğimizi hem kendimiz yaşayacağız hem yaşadıklarımızı anlatacağız." dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim