Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Pazar esnafı ve belediye arasındaki Pazar yeri sıkıntısı konusunda pazarcılara destek vermek amacıyla Çorum’a geldi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, oda başkanları ve çok sayıda esnafın katılımı ile Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu alanda bir konuşma yapan Karaca, belediyenin yaptığı çalışmanın kanunlara aykırı olduğunu iddia ederek, bu durumun siyasi açıdan da değerlendirileceğini söyledi.

İlk olarak konuşan Oda Başkanı Erdoğan Yılmaz, kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini dile getirdi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da yaptığı konuşmasında Pazar yeri konusunda yer belirleneceği ve üzerinin kapatılacağı konusunda söz alındığını dile getirdi.

Esnaf olarak ekmeklerinin peşinde olduklarını belirten ÇESOB Başkanı Kılıç, sorunun birinin bitip birinin başladığını ancak sorunların görüşülerek çözülebileceğini, kendilerinin de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile görüştüğünü Başkan Külcü’nün bu ayki ya da diğer ayki encümen toplantısında Pazar yeri için yer belirleneceği ve üzerinin kapatılacağı sözünü verdiğini kaydetti. Farklı şeyler konuşulması ve dikleşmelerin olması durumunda olacak işin de yokuşa sürülmüş olacağını anlatan Yalçın Kılıç, “Karşı karşıya gelmeye gerek yok memleketimiz ince bir çizgiden geçiyor. Ne gerekiyorsa görüşürüz. Bizleri başkanımız ötekileştirmedi yok saymadı görüşmeler yapılır sonuca bağlanır” dedi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca da belediyenin yönetmeliğe aykırı davrandığını dile getirdi. Kanunu şuan ki hükümetin çıkardığını belirten Karaca, Belediye başkanının pazarcı esnafını mağdur etmesi doğru değil. Mevcut pazar yeri yıkılmadan önce alternatifi gösterilmek zorunda. Her ne kadar haksızlık olursa olsun şu dönemde herhangi bir çatışma sürecine girmeyeceğiz ancak hakkımızı da arayacağız” dedi. Federasyon olarak Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanından alınan dosyayı esnaf şûrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğini ayrıca Çankaya’daki yemekte de Başbakan Binali Yıldırım’a Çorum’da pazarcı esnafına yapılan haksızlığı anlattığını ifade eden Karaca, şunları dile getirdi: “Haftaya bakanlarla da birlikte getireceğiz ve söz veriyorum bu konu masaya yatırılacak. Özellikle cumhurbaşkanımız pazarcı esnafına en modern Pazar alanlarını yapın demişti. Bu durumdan en çok çorum insanı faydalanacak. Pazarı kaldırmak alışveriş merkezlerine insanları muhtaç etmektir. Pazar esnafının hakkını kanun önünde arayacağız ve bu konuyu Hem Cumhurbaşkanına hem de Başbakana tekrar götüreceğim” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim