Ziyarete, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın, Başkanvekili Çorum Belediyespor Başkanı Zeki Gül, Gölcükspor Kulüp Başkanı Ahmet Şahin ve Anadolu Bağcılar Kulüp Başkanı Murat Şahin katıldı. İcra Kurulu, İstanbul’da Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Başkan vekili Bedri Dölkeleş ve İcra Kurulu üyesi Serdar Tatlı ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Zeki Gül ve diğer başkanlar, özellikle son haftalarda artan hakem hatalarını gündeme getirirken, tecrübesiz hakemlerin çok can yaktıklarını ifade ettiler. Kulüpler Birliği İcra Kurulu üyeleri, saha içindeki hakem hataları kadar gözlemci olarak görev yapan isimlerin de hakkaniyet içinde değerlendirme yapmadığını ve objektif hareket etmediklerine dikkat çekerken, MHK’nin atamalarda daha hassas olmasını istediler.

Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, maçlarda eğitim amaçlı çekimler yapıldığını ve gözlemcilerin de hakemlerin kritik kararlarını bu görüntülerden izleyip hakemle ilgili değerlendirmelerini ona göre yapmalarının daha doğru olacağını kaydetti.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu da, bu öneriyi değerlendireceklerini belirtirken, hakem atamalarında daha titiz davranılacağını kaydetti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim