Törene Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Abdurrahman Başbuğ, bazı daire müdürleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun çelenk sunması ile başlayan programda daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Murat Kolcu, ülkede huzur ve güvenliğin sağlanması kadar, milli birlik ve beraberliğin devamı içinde vazgeçilmez olan polis teşkilatının ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunmasında şerefli mazisinden ve milletten aldığı güçle bu görevine her zaman devam edeceğini söyledi.

Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan polisin temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayıcısı olduğunu anlattı. Polisin adalete dayalı, korkulan değil, güvenilen bir güç olduğunu ve görevin ifası sırasında çekilen zorlukların bir öneminin bulunmadığını belirten Kolcu, huzurun korunması sırasında kendilerine destek verenlere teşekkür ettiklerini vurguladı. Yapılan konuşmanın ardından anıt önünde anı fotoğrafı çekildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim