Toplantının açış konuşmasını yapan HAK-İŞ Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Türkiye’nin gündeminde bulunan anayasa değişiklik paketi ve referandumun yeni Türkiye için önemli bir dönemeç olacağını ifade etti. Bir daha 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar, yaşamamak için hesap verebilen bir cumhurbaşkanlığı, siyasi istikrar için referandumda evet diyeceklerini belirten Köroğlu, HAK-İŞ olarak 41 yıldır olduğu gibi bugün de darbe ve başka kılıflara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddettiklerini ifade etti. Türkiye’nin demokratikleşme yolunda attığı adımları ve yeni anayasa çalışmalarını destekleyen HAK-İŞ’in her zaman ve her platformda yeni, demokratik ve sivil bir anayasa talebini dile getirdiğini anlatan Köroğlu, yönetim krizlerinin olmadığı kaynakların israf edilmediği, siyasi istikrarın egemen olduğu bir yönetim sisteminden yana olduklarını vurguladı.

Başkanlık gelirse ülkenin bölüneceğinin iddia edildiğini ancak bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini anlatan Köroğlu, “HAK-İŞ olarak; ülkemize, halkımıza, ülkemizin potansiyeline ve aziz milletimizin sağduyusuna güveniyor ve ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz. 16 Nisan’da halkımızı ve tüm teşkilatımızın, emekçilerimizin geleceği için sandığa gitmeye ve oyunu kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise 12 Eylül ve 28 Şubat süreçlerini iliklerine kadar hisseden insanlar olarak demokratik bir gelecek için evet diyeceklerini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim