Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına Hizmet-İş Sendikası üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi. Sendika üyeleri tarafından bir hafta gibi kısa bir sürede toplanan 2 TIR dolusu yardım önceki akşam yola çıkarıldı.
TIR’ların uğurlanışı nedeniyle Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, bazı ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
Hizmet-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Mustafa Köroğlu, yardım kampanyasını işçilerin organize ettiğini belirterek, İHH kanalıyla yola çıkacak araçların da Çorum Belediyesi tarafından tahsis edildiği bilgisini verdi.
Şube Başkanı Köroğlu, “İşçilerimiz kendi ceplerinden para vererek yardım malzemesi aldılar. Esnafımızdan da büyük destek gördük. Biz, bir TIR yardım göndermeyi plânlarken iki TIR yardım gönderiyoruz. Araçlarımızda un ve bakliyat olmak üzere kuru gıda ve çocuk bezi bulunuyor. 1 hafta gibi kısa bir sürede yardımların toparlanmasına katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.
Köroğlu’nun konuşmasının ardından yapılan dualar eşliğinde yardım TIR’ları Suriye’ye yola çıktı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim