Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen konferansa Yrd. Doç. Dr. Harun Bekiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldı.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Samet Uluca tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başlayan programda konferansı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Ahmet Bölükbaş, Çorum eski Milletvekili Zülfikar Gazi, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar ilgiyle izledi.

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık Allah rızası için ülkede Hakkın ve iyiliğin hakim olması için var güçleri ile çalıştıklarını dile getirdi. Kur’an-ı Kerim’den ilham alan Merhum Başbakan Necmeddin Erbakan’ın Milli Görüş davasını sürdürmeye kararlı olduklarını da açıklayan Uyanık, “Allah Cennette biraraya gelmemizi sağlayacak ameller yapmayı nasip etsin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Anadolu Gençlik Derneği’nin kuruluşundan bugüne kadar yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından ise İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Harun Bekiroğlu kürsüye geldi.

Konuşmasında “İslam Düşüncesinde Islah ve Fesad” kavramlarını açıklayarak dünyada Hak ile Batıl’ın mücadelesinin Habil ile Kabil’in kavga ettiği günden beri devam ettiğini söyleyen ve kıyamete kadar devam edeceğini anlatan Bekiroğlu, Hakkın savunduğu düzene Islah, batılın düzenine ise fesat veya ıslah denildiğini, Müminlerin ıslah düzeni için mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim