Diyarbakır Valiliği saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiğini açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da emniyete düzenlenen bombalı saldırıda 2'si polis 8 kişinin şehit olduğunu, 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan biri daha hayatını kaybedince şehit sayısı 9'a yükseldi.
Terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ait ek yerleşkede büyük hasar oluştu. Patlamada, yerleşke içerisindeki cami ve hizmet binaları zarar görürken, çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi. 
 Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde içerisinde Terörle Mücadele, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu emniyet yerleşkesine, terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında, 2’si polis, 7’si vatandaş, 9 kişi şehit olurken, 100’ün üzerinde kişi de yaralandı. Saldırıda, yerleşkede büyük hasar oluştu. Yerleşke içerisinde bulunan cami ve şube müdürlüklerine ait binalar zarar görürken, çok sayıda araç da kullanılamaz hale geldi.







Editör: TE Bilisim