Halil İbrahim Kaya başkanlığında Cumartesi günü, saat 13.30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.
İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından Çorum Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Boyraz tarafından, birliğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında Meclis üyelerine bilgi sunumu yapıldı.
Birlik Başkanı Boyraz’ın süt üreticilerinin sorunları ve taleplerini aktarmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak Kargı’ya bağlı Çakırlar Köyü ile Osmancık’a bağlı Kamil, Umaç, Fındıcak, Kızıltepe ve Yenidanişment köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespitinin 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca görüşülmesi hususu ele alındı. Köylerle ilgili dosyalar, incelenmek ve rapora bağlanmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.
Daha sonra Lâçin’e bağlı Narlı Köyü İğdeli mevkii 169 ada, 94-95-96-97 nolu parsellerin Güneş Enerjisine Dayalı Enerji Üretim Alanı (Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı), 101-103 nolu taşınmazların bir kısmının da imar yolu olarak plânlanmasına yönelik plân müellifince hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plânı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plânı ve açıklama raporları ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca hazırlanan rapor görüşüldü.
İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarına bu hafta yapacağı oturumlarla devam edecek.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim