Diyanet İşleri Başkanlığı’nca taşra teşkilatında görevli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında düzenlenen 13. Türkiye Hafızlık Yarışması Karadeniz Bölge Finali, Çorum’da gerçekleştirildi.
Murad-i Rabi Ulucamii’de Pazar günü öğle namazı sonrasında başlayan ve çok sayıda yurttaşın ilgiyle izlediği yarışmaya 9 din görevlisi katıldı.
Yarışmada Mustafa Balcı (Samsun), Ali Mutlu (Giresun), Celalettin Sert (Ordu), Mehmet Akif Demirel (Sinop), İsmail Keskin (Amasya), Mikail Aslan (Çorum), Fatih Şahin (Tokat), Kadir Taşkın (Trabzon) ve Mehmet Emin Kanbur (Rize), Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için ter döktüler.
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın başkanlığındaki yarışmanın jüri üyeleri ise Selahattin Bozkurt, Fazıl Saraç, Selahattin Öz, Yüksel Çelik, İsmail Kirenci, Rahmi Güccan ve Mustafa Bozdoğan’dan oluştu.
Jüri üyelerinin hıfzı kontrol, eda-seda ve tecvit üzerinden yaptıkları değerlendirme sonucunda Ordu Ulubey Güzelyurt Camii İmam Hatibi Celalaettin Sert birinciliği elde ederken, Sinop adına yarışan Durağan İsmailbey Camii Baş İmam Hatibi Mehmet Akif Demirel ikinci ve Çorum Hz. İbrahim Camii İmam Hatibi Mikail Aslan ise üçüncü oldu.
Birincilik kürsüsüne çıkan Celalettin Sert, 20 Temmuz’da Afyonkarahisar’da yapılacak olan 13. Türkiye Hafızlık Yarışması Finali’nde Karadeniz Bölgesi’ni temsil etme hakkı kazandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim