Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızların yarıştığı program, aynı zamanda Kur’an ziyafetine dönüşürken, cemaat bu ziyafeti kaçırmayıp sonuna kadar heyecanla hafızlık yarışmasını takip etti.

Din görevlileri arasında düzenlenen yarışmanın İl Finali’ne Çorum merkez ve ilçelerinden başarı ile çıkan 4 hafız din görevlisi katıldı. Jüri heyeti, Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın başkanlığında Müftü Yardımcı Abdullah Pamuklu, İl Vaizi Fazıl Saraç, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Atik, Dodurga İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül, Boğazkale İlçe Müftüsü Yüksel Çelik, İHL Meslek Dersleri Öğretmeni İsmail Sert ve Ulucami Baş İmam Hatibi Mustafa Gökmen’den oluştu.

2017 yılı için gerçekleştirilen Hafızlık Yarışması sonucunda, Çorum Merkez Güney Köyü Camii İmam Hatibi Ubeydullah Bozduman birinci olurken, Osmancık İlçesi Merkez Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Murat Odabaş ikinci, Kargı İlçesi Göletdere Köyü Camii İmam Hatibi Fevzi Akman üçüncü oldu.

Çorum İl Birincisi Güney Köyü Camii İmam Hatibi Ubeydullah Bozduman’ın 11 Haziran 2017 tarihinde Amasya’da yapılacak olan bölge yarışmasında Çorum’u temsil edeceğini kaydeden İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, yarışmanın kaybedenin olmadığını belirterek yarışmaya katılan tüm hafızları tebrik etti.

Hıfzı kontrol, tecvit, fesahat, eda ve seda olarak ayrı ayrı puanlandırılan hafızlar, kürsüden yaptıkları Kur’an tilaveti ile cemaatten de dua ve teşekkür aldılar. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim