İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Özcan ve komisyon üyeleri sonuçları değerlendirdiler.
Mülakat sonuçlarına göre 70 ve üzeri puan alan öğrenciler hafızlık eğitimi için kayıt yaptırma hakkı kazandı. Buna göre; 61 erkek, 44 kız öğrenci 29-31 Ağustos tarihleri arasında sınava girdikleri yer olan erkek öğrencilerin Hıdırlık Kur’an Kursuna, kız öğrenciler ise Bahçelievler Kur’an Kursuna müracaat ederek kayıt yaptıracak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Velilerimizin hafızlık eğitimine gösterdiği ilgi memnuniyet vericidir. Bu süreçte bizim en büyük destekçimiz olan velilerimize teşekkür ediyoruz. Bizler de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak konunun öneminin farkındayız. Allah’ın kitabının öğrenilmesi gayreti ve sorumluluğuyla öğrencilerimize en iyi eğitim imkânını sağlamaya çalışacağız” dedi.
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ise açıklamasında “Milli Eğitim Müdürlüğü ile böyle bir projeyi yürütmekten bizler de ziyadesiyle memnunuz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrencilerini hafızlık eğitimi için yönlendiren velilerimize de takdir ve şükranlarımı sunuyorum. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ezberleme yolundaki öğrencilerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.
Sonuç listeleri, http://corum.meb.gov.tr/ duyurular sayfasında yayınlandı.
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim