Anma programına Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üsküdar Valide Sultan İmam Hatibi Kerim Öztürk’ün Kuran tilaveti ile başlayan program Prof.Dr. Kâşif Hamdi Okur’un konuşması ve 10 dakikalık video gösterisi ile devam etti.

Tasavvuf Musikisi alanında derin çalışmaları bulunan Recep Hoca’nın besteleri programa katılanlar tarafından seslendirildi.

Anma programında konuşan Prof.Dr. Kâşif Hamdi Okur, Hafız Recep Camcı’nın kendi kendini yetiştirmiş insanlardan birisi olduğunu ifade etti. Önemli üstatlardan eğitim alan Camcı’nın yetiştirdiği insanların önemli kademelerde görevler yaptığını söyledi.

Arkadaşlarını hem motive ettiğini hem de yönlendirdiğini belirten Okur, Hafız Recep Camcı’yı anmak için onun bestelerinin dinleneceğini, küçük yaşından itibaren musiki alanına ilgi besleyen Camcı’nın Türk Musikisine de önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

“İnsanlar arasında fazilet sahibi olanları ancak o hasletlere sahip olanlar takdir edebilir” diyen Prof.Dr. Kâşif Hamdi Okur, Camcı’nın eserlerini de bu alanda söz sahibi insanların okuyacağını, bu insanları bir araya getiren Ubeydullah Sezikli’ye de bu açıdan teşekkür ettiğini dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim