çok sayıda katılımcının düzenli olarak takip ettiği derse Hitit Üniversitesi öğrencileri, AGD Erkek Yurdu ve evlerinde kalan öğrenciler de ilgi gösteriyor. Anadolu Gençlik Derneği tarafından yapılan açıklamada derslerin tamamını düzenli olarak takip edenlerin, İslam'ın bireysel ya da toplumsal hayata dair mesajlarını bütün yönleriyle öğrenme imkanını elde etmiş olacağı gibi baştan sona bir hadis mecmuasını dinleyerek bitirmiş olacakları belirtildi.
AGD’den yapılan açıklamada, “İslam medeniyetinin temel eserlerinden olan Mikatü'l Mesabih, İslam inancının birçok inceliğini içerisinde barındıran bir hadis kitabıdır. Osmanlı döneminde düzenli olarak ders halkalarında okutulan eserlerden birisi olarak tanınmaktadır. İman, ibadet ve muamelat alanlarındaki birçok hadisi konulara göre derlenmiş olan eserin birçok şehri de bulunmaktadır.
Peygamberimizin yaşadığı kutlu çağı, O'nun sözlerini ve yaşantısını bilmek İslam’i bir sorumluluktur. İslam medeniyetinin önemli kaynaklarından olan ve Hatibi Tebrizi'nin derlediği Mişkattü'l Mesabih adlı eseri takip etmek isterseniz bu halkaya sizleri de bekliyoruz.” denildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim