Devletin şefkat elini temsil eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorumluluklarını layıkıyla yerine getirdiği gibi, devletin de onlara karşı devlet olmanın gereğini yerine getirmesi ve adil, güvenli çalışma şartlarını sağlaması gerektiğini söyleyen Lafcı, çalışanlara güvenli iş koşulları sağlanması gerekirken, memurun iş güvencesinin tartışılmasını, çok büyük bir haksızlık ve ayıp olarak gördüklerini söyledi. Lafcı,“Yıllardır 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun çalışan hakları ve özgürlükleri kısıtladığını, kamu çalışma sisteminin işleyişine dar geldiğini seslendiren bir sendikayız. ‘Gelin 657’yi daha hakkaniyetli ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturalım. Devlete yakışan, çalışanlarına, daha adil ve insani koşullar sağlamaktır. Bugüne kadar buna yanaşmayıp, ‘memurun elinden iş güvencesini alacağız’ dendiğinde, bunun karşısında ilk önce Sağlık-Sen duracaktır, bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.
Sağlık-Sen kadroları olarak haksızlığa karşı, zulme karşı değerli bir duruş sergilediklerini söyleyen Lafcı, ülke ve bölge üzerinde oynanan oyunları gördüklerini, birlik ve beraberliği yok etmek isteyenlerin kirli ve vahşi planlarını sergilediğini, ancak bu zor günlerde milletin birlik mayası olmaya devam edeceklerini ifade etti.
İnsan merkezli, medeniyet köklerini yansıtan yeni Anayasa istediklerini belirten Lafcı, Sağlık Sen’in öncülüğünde milleti yeni Türkiye idealine sahip çıktıklarını anlattı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim