Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi olağan genel kurulunu önceki gün gerçekleştirilirken, Nurettin Aksoy tüm oyları alarak yeniden Vakıf Başkanlığı’na seçildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde önceki gün düzenlenen olağan genel kurula Vakıf Genel Başkanı Tuncer Baş, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Zeynal Can, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Sultan Yıldırımgök, Emek Partisi yöneticileri, bazı CHP’li yöneticiler ile vakıf üyeleri katıldı.

Genel Merkez yöneticisi Zeynal Can; Mali Mali Müşavir Haydar Hoşgör ve ev hanımı Tülin Uzun’un divan heyetine seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulan genel kurulda yönetim ve denetim kurulu raporları, mali raporlar ve tahmini bütçe okunarak kabul edildi.

TEK LİSTELİ SEÇİM

Konuşmalar, dilek ve temenniler bölümünden sonra ise tek liste halinde yapılan seçimde Nurettin Aksoy yeniden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi başkanlığına seçildi. Aksoy başkanlığındaki Vakıf Yönetim Kurulu “Hüseyin Köse, Bülent Madak, Fadime Anaklı, Aziz Sarı, Veli Uysal ve Hasan Özdemir”den; Denetleme Kurulu Garip Aygün, Ali Yıldırım ve Erzade Demirci’den; Genel Merkez delegeleri ise Nurettin Aksoy, Abdullah Tunç, Muharrem Madak, Seyit Ali Özdemir, Hüseyin Atak, Fadime Anaklı, Hüseyin İçcan, Arapali Bükücü, Bektaş Madak, Ali Yıldırım, Veli Uysal, Sultan Yıldırımgök, Hüseyin Köse, Gülay Madak ve Hüseyin Aydoğdu’dan oluşturuldu.

Kongrede bir teşekkür konuşması yapan Nurettin Aksoy, geçmiş yıllarda ellerinden alınan Koyunbaba Türbesi ile ilgili açtıkları davayı kaybettiklerini belirterek şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mahkeme masrafları için icra takibi başlattığını söyledi.

Genel kurula katılan canlara teşekkür ederek ülkede ve coğrafyamızda son dönemde sıkıntılı bir sürecin devam ettiğini belirten Aksoy, “Coğrafyamızda laiklik, demokrasi, insan hakları ve özgürlüğe ihtiyaç varken, yaşam alanlarımız daraltılıyor. Kendimizi ifade etmekte sıkıntı yaşıyoruz. Gönül birliği yaparsak, yan yana durursak daha güçlü oluruz. Biz yönetim olarak tüm zamanımızı Alevilik adına gayret göstermekle geçiriyoruz. Ama bizlere sahip çıkılması gerekiyor. Bizleri eleştirebilirsiniz, eksiklerimiz olabilir. Ama sizlerle birlikte daha güçlü oluruz. 2015 yılından bugüne bir çok etkinliğe imza attık. Türkiye’de bir inanç kurulu oluşturmak için Mart ayında İstanbul’da geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Yakınmayı bırakarak daha çok çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim