Anadolu birliğinin ve kardeşliğinin mimarlarından Hacı Bektaş Veli, vefatının 749. yıldönümünde, pandemi sürecine rağmen yine büyük saygıyla ve coşkuyla anılıyor.

57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, bu yıl, Hacıbektaş Belediyesi ve Alevi-Bektaşi kuruluşlarından oluşan Hacıbektaş Anma Kurulu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bağımsız olarak düzenlendi ve bugün başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacakları duyurulan etkinlikleri, her yıl olduğu gibi yine, Çorum’dan Umut Radyo sahipleri Meltem-Uğur Çınar çifti sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, önceki gün Hacı Bektaş Veli Müzesi’ni ziyaret ederek resmi anma programını başlattı. Ersoy, “Hacı Bektaş-ı Veli bize ‘canlar’ diye seslenir. İsim ya da namımız, dilimiz ya da toprağımız, velhasıl hiçbir farklılığımız onun dergâhında ayrıma tabii tutulmaz. Zaten marifet, farklı olanlardan bir ve bütün meydana getirebilmektir. Yol bilene yer tarif edilmez. Bilmeyene yardım gerekir. İşte büyük velinin rehberliği de bilmediğini öğrenmek isteyenlere ışık tutar. Hacı Bektaş aklımızı ilimle, gönlümüzü ilahi aşkla terbiye etmemizi öğütler” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim