Arsanın alımı amacıyla önceki gün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde bir “lokma yemeği” düzenlendi. Çok sayıda siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü, yöre dernekleri temsilcilerinin yanısıra CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Osman Samsunlu, Saadet Aydoğdu ve Özgür Kılıç’ın da katıldığı lokma yemeğinde arsayla ilgili gelinen son süreç hakkında bilgi verildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, bir yıl önce arsanın alımı için bir girişim başlattıklarını belirterek, arsa için istenen parayı toplayabilmek amacıyla 2’nci bir uzatma süresi yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi. Bunun için Ankara ve İzmir’de bir dayanışma yemeği düzenleneceğini, ayrıca Çorum’da da 8 Aralık’ta dayanışma yemeği gerçekleştirileceğini söyleyen Aksoy, Avrupa’da yaşayan yurttaşlardan ve Çorumlu kimi işadamlarından hatırı sayılır ölçüde destek aldıklarını ancak arsa için istenen miktarın tamamını henüz toplayamadıklarını dile getirdi.

BELEDİYE’YE ELEŞTİRİ

Türkiye’nin birçok yerinde belediyelerin cemevi yapımına önemli oranda destek sağladığını belirterek, Seyhan ve Ceyhan belediyelerini örnek gösteren Aksoy, “Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı kamu yararına bir kurum olmasına rağmen ne yazık ki Çorum Belediyesi’nden gerekli desteği almış değiliz. Özellikle İç Anadolu’daki belediyeler cüzi miktarda yardım yapmaktan bile imtina ediyorlar” dedi.

Alevilerin vergisini verdiğini, faturalarını yatırdığını ancak hizmete sıra gelince yararlanamadığını kaydeden Aksoy, “4 yıl önce kanalizasyonumuz aktı, onu da parayla yaptırdık. Bizler vergimizi veren insanlarız, bu nedenle de eşit yurttaşlık talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye’nin Bahçelievler Mahallesi Sülüklü deresi civarına yaptırdığı kültür merkezinin mahallelinin istekleri doğrultusunda yapmadığını anlatan Aksoy, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nin bölgede çok önemli eksiklikleri giderdiğini dile getirdi.

Birçok kurs organize ettiklerini ancak yer sıkıntısı nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nin kursları giderek darlaştırdığını kaydeden Aksoy, “Cenazelerimiz oluyor, park sorunu yaşıyoruz. Panel-konferans yapmak istiyoruz, yerimiz yok. Alacağımız arsaya yapacağımız kültür merkezi sayesinde gençlerimiz, kadınlarımız kurslardan yararlanacak, meslek sahibi olacaklardır” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim