Çorum İl Müftülüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde merkez Azap Ahmet Camiinde yapılan aşılama ile birlikte 2012 yılında ilk defa Suudi Arabistan’da görülen Mers-CoV Hastalığı ve kişisel hijyen konularında bilgiler verilerek, broşürler dağıtıldı.
Aşılama programında hacı adaylarına; Suudi Arabistan’da kalabalık alanlarda maske kullanılması, hayvanlarla temas edilmemesi, çiğ süt ve hayvansal ürünler tüketilmemesi (özellikle deveye ait), çiğ tüketilecek meyve ve sebzeleri iyice yıkayarak tüketilmesi, el ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, kişisel önlemlerini almaları hususlarında bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulunuldu.
Öte yandan hac farzını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek ilk kafile yola çıktı. Kafileler İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kutsal topraklara gitmeye başladı. Kutsal yolculukta son hac kafilesinin 4 Eylül’de yurttan ayrılacağı, Medine ve Cidde Havalimanı’ndan 17 Eylül’de dönüşlerin başlayacağı ve son kafilenin 7 Ekim’de Türkiye’yle geri dönmüş olacağı öğrenildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim