Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleşen Şehit Mustafa Avcu Güzel Sanatlar Lisesi Resim, Heykel ve Grafik Sergisi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Müdür Yardımcıları, şube Müdürleri, öğretmen, öğrenci, veli ve davetliler katıldı. Serginin açılışını yaparak eserleri inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Büyük resimlerle ilgili bilgi alarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdür Yardımcısı Murat Kayacı da yaptığı konuşmada, “İnsanların duygularını, düşüncelerini ve olayları beceri ve düş gücü kurarak ifade etme araçlarından biri olan resim, diğer sanat dalları gibi tarih boyunca var olmuştur. Sanatçı kişiliğini, üslubu ve özgünlüğü ile birleştirdiğinde ortaya çıkan sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıkları olmaktadır. Güzelliklerini tuvale yansıtan öğrencilerimiz tebrik eder, daha nice güzel eserler vermelerini temenni ederek katılımından dolayı Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük’e, kıymetli amirlerimize ve diğer katılan dostlarımıza, velilerimize teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerin, yıl boyunca okulun sanat atölyelerinde yaptıkları 55 adet yağlı boya, 55 adet kurşun kalem desen, 28 adet dijital grafik, 25 adet heykel, 16 adet özgün baskı, 5 adet sulu boya, 5 adet pastel boya, 5 adet kuru boya çalışmasının yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim